Isprobali smo Motorolu razr 50 ultra – telefon na preklop bez konkurencije

Isprobali smo Motorolu razr 50 ultra – telefon na preklop bez konkurencije

Motorola je sa modelom razr 50 ultra uzela sve ono što je bilo dobro kod modela razr 40 ultra – i učinila ga još boljim. Zahvaljujući značajnim promenama u odnosu na prošlu godinu, Motorola razr 50 ultra bi mogla da bude najbolji primer onoga šta očekujemo od telefona na preklop i šta bi oni trebali da nam ponude.

Novi razr možda izgleda kao prošlogodišnji model 40 ultra, ali osećaj u ruci je bolji. Veći ekran na prednjoj strani je pogodniji za prste, šarka je sigurnija tokom celog raspona otvaranja, a zaobljeni uglovi metalnog okvira i zadnji deo od veganske kože izgledaju ozbiljno elegantno.

Poput prošlogodišnjeg modela, Motorola razr 50 ultra je telefon na preklop sa većim unutrašnjim ekranom – konkretno, panelom od 6,9 inča sa rezolucijom 1080×2640 piksela i brzinom osvežavanja od 165Hz, koji je iste veličine kao prošlogodišnji model.

Unutrašnji ekran nije pretrpeo velike promene, ali to nije slučaj sa spoljašnjim ekranom, koji sada zauzima skoro celu spoljašnju stranu telefona. Spoljni ekran je znatno povećan kako bi se unapredila funkcionalnost i njegove mogućnosti. Sa 4-inčnim AMOLED ekranom, prednji ekran modela Razr veći je od originalnog iPhone-a, a sa frekvencijom osvežavanja od 165Hz i maksimalnom osvetljenošću od 2400 nita, plus gustinom piksela od 417 PPI, ekran je gladak, svetao i oštar kao i glavni ekrani vodećih modela.

Razr 50 ultra ima IPX8 ocenu, u poređenju sa IP52 ocenom prethodnika. To znači da je znatno otporniji na vodu, sposoban da preživi uranjanje u vodu.

Motorola Razr 50 Ultra ima trostruki sistem kamera, koji uključuje dve kamere na prednjem ekranu i jednu unutrašnju. Sistem prednjih kamera uključuje glavni senzor od 50 megapiksela sa optičkom stabilizacijom slike i 50MP 2x telefoto senzor. Treća kamera je senzor od 32MP, smešten u izrezu na savitljivom ekranu.

Fotografije koje kamere pružaju izuzetno su oštre, detaljne i živopisne, nudeći fanovima fotografije odličnu i kompaktnu opciju za kreiranje impresivnih slika.

Pokretan Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 procesorom, razr 50 ultra nudi ravnotežu između performansi i energetske efikasnosti. Procesor uspešno obavlja svakodnevne zadatke i dobro se nosi sa zahtevnim grafičkim i energetskim opterećenjima. Telefon može pokretati igre sa visokim grafičkim postavkama bez ikakvih problema, tako da je Motorola uspela da obezbedi gotovo savršene performanse za sve tipove korisnika.

Sa baterijom od 4000mAh, razr 50 ultra lako traje ceo dan, posebno kada se više oslanjamo na prednji ekran nego na glavni, a potpuno se puni za manje od 50 minuta uz 45W žičano punjenje, dostiže preko 50% snage za 20 minuta, a tu je i 15W bežično punjenje.

Motorola razr 50 ultra je pametni telefon bogat funkcijama koji koristi svoj jedinstveni sklopivi oblik kako bi pružio novo korisničko iskustvo. Od dizajna do ekrana, zvuka, softvera i performansi, razr 50 ultra impresionira na većini frontova. Iako pametni telefon nije bez mana, ne pravi kompromise kada je reč o ključnim funkcijama i funkcionalnostima.

Više informacija na www.motorola.com